Dec 16

NK Junioren A: Jutta Leerdam slaat 4x toe

Dit weekend het junioren NK met als grote favoriet Jutta Leerdam bij de vrouwen Junioren A

 

Dag 2 begint ook weer goed voor Jutta door de 500m te winnen weer onder de 39s: 38.92. 2e werd Femke Beuling en 3e  Helga Drost.

 

De 1000m won ze ook weer; nu in 1.16.57, iets langzamer dan gisteren maar ruim 2s sneller dan de nummer 2 Femke Beuling. Elisa Dul pakte de derde plek.

 

Dag 1 was duidelijk de dag voor Jutta Leerdam met 2 PR’s op de 500m en 1000m reed de s Gravenzandse. Westlandse records en met haar 38.82 staat ze nu 243e op de wereldseizoensranglijst en heeft ze de 42e plaats van Heerenveen dit seizoen.

Uitslagen hiernaast

 

English: This weekend the DCh. Junior with the World Champion Jutta Leerdam as the BIG one…….she won the 500m eand 1000m on Friday. Results at the right….

 

RESULTS dag 2

RESULTS dag 1

Dec 10

World Cup 4; Salt Lake City: Kodaira & Bloemen WR

De vierde World Cup speelt zich af in het Amerikaanse Salt Lake City.

Na de recordregen in Calgary vorige week, nu een tweede kans op deze hooglandbaan. Wie weet volgt er een Wereldrecord, men zat er al dicht tegenaan.

 

5km mannen: Ted Jan Bloemen

Wat een man…Ted Jan pakt het WR op de 5km af van sven kramer en maakt 6.01.89 van; wat een supertijd!!!!!

Tweede werd Beckert voor Geisreiter

 

1000m A mannen: Denis Yuskov

Wat zat het dicht bijelkaar: Yuskov won met 0.02s verschil van Verweij (alweer!!) en derde op 0.04s Kulizhnikov. Verbij pakte de 4e plek

 

1000m A vrouwen: Nao Kodaira 1.12.09

Wat een gigant; weer een winst en een nieuwe WR voor Nao Kodaira. Ze pakte de 1e plek voor Tagaki die Shikhova voor bleef.

 

 

 

 

 

 

 

 

1000m B: Heather McLean

Heather McLean won de 1000m met Aydova 2e en Hudey derde.

 

 

English: The 4th   World Cup in Salt Lake City  with maybe a few Worldrecords….

RESULTS Salt Lake City

Dec 3

World Cup 3; Calgary: 2x NLs record

De derde World Cup speelde zich af in het Canadese Calgary.

Voor veel Nederlandse schaatsers het laatste treffen in wedstrijdverband voor eht OKT dat eind december wordt gehouden. Na dit weekend gaat men een paar weken op trainingskamp om zich goed voor te bereiden op het OKT.

 

hoogtepunten

Die waren er genoeg te vinden: de Japanners weer top, maar ook de vele valpartijen (te weinig dweilpauzes werd er gezegd) en natuurlijk de 2 Nederlandse records van Leentra en Verwij op de 1500m.

Ook het nieuws van de Russische schaatsers Rumyantsov en Fatkulina wierpen wel een negatief licht op het Russische schaatsen….jammer

 

 

English: The 3rd  World Cup in Canada  with a lot of Highlights: The Japanese did very well, a lot of fallen skaters and a lot of National records….

RESULTS

Nov 26

World Cup Jun 2; Inzell: Jutta wint voor de 4e keer

De 1e World Cup Junioren is in Inzell.

De Nederlandse ploeg is met een grote afvaardiging vertrokken en de verwachtingen zijn hoog o.a. door de supertalenten Jutta Leerdam en Joy Beune.

 

Jutta Leerdam is lekker bezig geweest in Inzell. Na de 500m en teamsprint gisteren, won ze vandaag voor de 2e keer de 500m  (39.15, evenaring Westlands record van Dione Voskamp) en later ook nog de 1500m in een dikke PR (ruim 2s sneller dan ooit)

Hiernaast de uitslagen.

 

Bij de mannen was het weer een Aziatisch feestje waarbij de Nederlanders geen rol ban betekenis konden spelen.

 

 

 

 

English: The 1st  World Cup Jun in Inzell  with Villaweb in Inzell. Results & Draw at the right

RESULTS day 2

DRAW day 2

RESULTS day 1

Nov 17-19

World Cup 2; Stavanger

De tweede World Cup speelt zich af in het Noorse Stavanger.

Een aantal schaatsers hebben moeten afzeggen (o.a. een aantal Russen vanwege visa problemen en Jorien ter Mors (rugblessure)., maar het beloofd toch een schitterend spektakel te worden.

 

Foto’s volgen nog

 

English: The 2nd World Cup in Norway  with Villaweb in Stavanger so there will be no live report at the site. Results & Draw at the right

Nov 12

World Cup 1; Heerenveen day 3: toch nog 2x NLs goud

De eerste World Cup is van start gegaan en Heerenveen is de 1e locatie dit seizoen.

Altijd lastig in te schatten wie er nu al excelleren aangezien het hoogtepunt in februari ligt bij de Olympics in Zuid-Korea. Voor de NLs geldt dat het eerste hoogtepunt al is geweest, maar dat eind december de 2e (kwalificatie Olympics) plaatsvindt.

 

 

Team sprints:

Rusland (v) en Canada (m) werden de winnaars waarbij Japan niet meedeed en NL alleen bij de vrouwen.

 

5km mannen: Kramer

Zoals verwacht won Sven de 5km met achteloos nog 2 rondjes van in de 28s er tussendoor gooiend. Ted-Jan Bloemen werd mooi 2e voor Sverre-Lunde Pedersen

 

3km vrouwen: De Jong

Niet Wüst (6e ) , niet Sablikova (7e), maar Antoinette de Jong was de toch wel verrassende winnaar van de 3km. Voronina en Blondin complementeerden het verrassende podium.

 

1000m mannen A: Kulizhnikov

Wat een tijd voor Kulizhnikov (1.07.97); een WR op laaglandbaan.Kai Verbij werd 2e, ook nog onder het oude Baanrecord en derde werd Lorentzen

 

1000m vrouwen A: Kodaira

Japan en Japan en dan de rest. Zo is het bij de vrouwen op dit moment. Kodaira wint voor Tagaki en Ter Mors pakt de 3e plek.

 

3km vrouwen B: Kikuchi

Ayaka Kikuchi heeft voor de volgende Japanse vrouwenzege gezorgd door de B 3km te winnen, voor Graf en MAtsuoka. Carlijn Schoutens (USA) werd 4e.

 

1000m mannen B

Thomas Krol heeft de 1000m in de B gewonnen, voor Tae-Bum Mo en Golovatsiuk. De 1.09.11 was een prima tijd voor krol die volgende week in A meedoet, top! Pim Schipper (5) redde het net niet.

 

1000m Vrouwen B

Brittany Bowe heeft overtuigend de B gewonnen, gevolgd door Huang en Lee.BB start dus gewoon weer in de A volgende week….en terecht natuurlijk.

.

Uitslagen hiernaast

 

English: The first WC of this very important season will be starting in Heerenveen this weekend. Results & Draw at the right

 

 

Okt 30

World Cup kwalificatiewedstrijden

Overal in de wereld zijn dit weekend de kwalificatiewedstrijden voor de World Cups, die over 2w starten in Heerenveen.

Afgelopen weekend waren in o.a. NL, Duitsland, Polen, Noorwegen en Rusland de wedstrijden.

Rechts de uitslagen, hieronder nog wat opvallende zaken

 

Noo: Hege Bokko lijkt op de sprint de beste te zijn, met Martine Ripsrud in de achtervolging. Ida Njatun heeft zich nog maar op 1 afstand (1500m) laten zien, maar lijkt goed genoeg in vorm.

Bij de mannen steken Pedersen (lange afstanden) en Lorentzen (kort) er met kop en schouders bovenuit met nieuwe naam Saeves op de korte afstand.

 

Dui: weinig verrassingen of het moest zijn dat Joel Dufter zich duidelijker liet zien en dat Jeremias Marx zich meld als nieuweling op de korte afstand.

 

Pol: Kaja Ziomek is de nieuwe naam die opduikt bij de Poolse sprintvrouwen en bij de mannen geen verrassingen of het moet Adrian Wielgat zijn die zich tussen de bekende namen rijdt.

 

WRus: Goluvatyuk is een nieuwe naam die zich laat zien op de korte en middellange afstanden, verder geen verrassingen.

 

Can: Ted Jan Bloemen rijdt het 11j oude BR van kramer uit de boeken en laat zien dat hij tot één vd outsiders gaat horen op de OS in februari.

Verder lijkt Isabelle Weidemann dit jaar door te zetten, in ieder geval op de langste afstanden.

 

Kaz: Stanislav Palkin was de verrassende winnaar van de 1000m voor Kuzin en aangezien hij op de500m 2e was (achter Krech) lijkt hij een nieuwe naam in het peloton te zijn dit seizoen.

 

Kor: In Korea zijn de verschillen wat minder groot en zitten Kim (2x), Mo en Cha dicht bijelkaar. Het zal een grote strijd worden om zich te plaatsen voor hun eigen OS.

Sang Wha Lee steekt er bij de vrouwen met kop en schouders boven uit.

 

 

English: This weekend all around the world the WC Qualificationgames; at the right you can find the results

Okt 29

NK-Afstanden, dag 3: de Jong, Bergsma, ter Mors & Verbij winnen

Vandaag dag 2 van het belangrijke Olympische Schaatsseizoen met het NK-Afstanden.

Voor veel schaatsers is dit het eerste hoogtepunt van het seizoen en om ritme op te doen tijdens de World Cups die volgen in december.

Schaatsers die nu buiten de boot vallen (o.a. Bo vd Werff en de Lierse Dione Voskamp die 2w geleden haar pols brak tijdens een trainingsrit op de fiets) krijgen eind december nog een kans bij het OKT.

 

 

Zondag 1000m mannen

Kai Verbij wonde 1000m voor de herstelde Nuis. Beiden veruit de snelsten voor de nummer 3 Verweij, 4 Krol en 5 Schipper.

 

Zondag 1000m vrouwen

Het Supertrio sloeg weer toe op de 1000m. Deze keer was de volgorde Ter Mors, Leenstra en Wüst. Voor de World Cups plaatsten zich verder nog Lotte van Beek (al weer!!) en Sanneke de Neeling

 

Zondag10km mannen

Zoals verwacht pakten Bergsma (Goud) en Kramer (Zilver) de plekken 1 en 2 op de 10km; Kooiman (3) en Blokhuijsen (4) plaatsten zich zoals verwacht voor de World Cups. De 5e plek van voor Jouke Hoogeveen die Simon Schouten met 8-duizendste seconde verschil voor bleef.

 

Zondag5km vrouwen

Antoinette de Jong pakte haar 2e titel dit weekend door de 5km te winnen voor Kleibeuker en Achtereekte. Verder plaatsten Irene Schouten en Esmee Visser zich voor de World Cups.

 

.

Voor iedereen hier rechts te lotingen nog even op een rijtje en natuurlijk later de uitslagen.

 

English: This weekend Dutch Championships Distances, with at the right the draw and / or the results. It will be a clash!!! Start today 14.00 CET

Resultaat

Okt 21

World Cup kwalificatiewedstrijden

Overal in de wereld zijn dit weekend de kwalificatiewedstrijden voor de World Cups, die over 2w starten in Heerenveen.

In NL is volgend weekend de start met het NK-Afstanden in Thialf.

 

Hier alvast alle uitslagen van de diverse landen (rechts) met een paar opvallende rijders:

 

Can: Ted Jan Bloemen rijdt het 11j oude BR van kramer uit de boeken en laat zien dat hij tot één vd outsiders gaat horen op de OS in februari.

Verder lijkt Isabelle Weidemann dit jaar door te zetten, in ieder geval op de langste afstanden.

 

Rus: Kulizhnikov lijkt helemaal terug te zijn door de 500m met zeer groot verschil te winnen.

 

Kaz: Stanislav Palkin was de verrassende winnaar van de 1000m voor Kuzin en aangezien hij op de500m 2e was (achter Krech) lijkt hij een nieuwe naam in het peloton te zijn dit seizoen.

 

Kor: In Korea zijn de verschillen wat minder groot en zitten Kim (2x), Mo en Cha dicht bijelkaar. Het zal een grote strijd worden om zich te plaatsen voor hun eigen OS.

Sang Wha Lee steekt er bij de vrouwen met kop en schouders boven uit.

 

Complete uitslagen hiernaast; meer resultaten volgen vanzelf

 

 

 

English: This weekend all around the world the WC Qualificationgames; at the right you can find the results

Okt 15

Holland Cup 1: Winst Jutta Leerdam

Jutta Leerdam heeft bij de vrouwen de IJsselcup (Holland Cup 1) gewonnen door 2 maal 6e te worden. Het seizoen voor haar begint goed.

 

Hiernaast alle uitslagen.

 

Gebroken pols Dione Voskamp

Helaas kan Dione Voskamp hier niet bij zijn. Afgelopen week viel ze met de fiets en brak haar pols op twee plaatsen. Revalidatie gaat zo lang duren dat ook het NK-Afstanden eind oktober niet haalbaar is. Een streep door het begin van het seizoen…….jammer; dan maar gaan voor het OKT…wie weet.

 

 

 

Okt 1

We zijn weer begonnen!!!!! Dione Voskamp rijdt 3e PR

De eerste trainingen zijn op het ijs al weer begonnen en behalve de mooie tijden in Canada (o.a. Ted Jan Bloemen) zijn ook de Nederlanders goed van start gegaan.

 

Dione Voskamp is met het #HealthyTeam in Inzell en ook op dag 2 een PR.

De 1500m snelt ze naar 2.03,35, ruim 2.5s sneller exact een jaar geleden op exact dezelfde baan!!!

 

Gisteren reed ze al een PR op de 500m (39.15) en de (1.19.02; ruim 1,5s sneller dan haar PR van een jaar geleden)

 

Een betere start kan je je niet indenken!!!!!

Hiernaast de uitslagen.

 

Hiernaast nog even de schaatskalender van Villaweb dit seizoen: in ieder geval Stavanger, OKT Thialf en Erfurt; misschien NK Afstanden Thialf

 

 

1 oktober

30 september

 

Mar 12

 

 

 

 

Stavanger World Cup Finaledag 2:  1,2,3 & 4…500m

Het finaleweekend van weer een mooi schaatsseizoen.

Het gezellige stadion van Stavanger is de ontvanger van de enigszins gedevalueerde wereldtop, maar……

 

1500m mannen

Is bezig……

 

1500 vrouwen

Heather Bergsma wint de 1000m voor de door Johan de Wit getrainde Tagaki..

 

500m mannen

De Nederlanders deden het goed…plek 1 tm 4 met Ntab als winnaar.

 

500m vrouwen

Kodaira won ook nu weer de 500m met opnieuw een grote voorsprong op de nummer 2 Erbanova.

 

Rechts de lotingen & uitslagen van dag 1 en 2

 

 

LIVESTREAM

De NOS livestream is hier te vinden

 

English: The last World Cup of the season is in Stavanger this weekend. At the right you can find the draws.

 

 

Mar 10

 

 

 

WK Allround: foto’s beschikbaar

 

De foto’s van Villaweb van het afgelopen WK-Allround zijn nu te zien.

Klik hier voor de foto’s

 

Ranglijst WK weer updatet

Na het fantastische weekend in Hamar is Villaweb weer met beide benen op de grond en is de site ook weer geüpdatet.

 

Hiernaast de ranglijst allertijden van het WK met bij de mannen Nederland nu op plek 1. Na meer dan 100 jaar Noorwegen op plek 1, zijn ‘we’ hun gepasseerd door de93 titel van Sven KrHAMAR…….wat een vent!!!

 

Bij de vrouwen komen we iets dichter bij Duitsland door de 6e titel van Ireen Wüst.

 

English: The Alltime Rankings WCh Allround are available at the right site

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Feb 27

 

 

 

 

WK Sprint: Ranglijst Allertijden

 

Mannen

Kai Verbij heeft er gisteren voor gezorgd dat NL voor de 7e keer een Wereldkampioen afleverde. De laatste was Michel Mulder in 2014.

Hiernaast de ranglijst allertijden met tevens ook het Eeuwige Landklassement

 

Vrouwen.

Kodaira zorgde voor een Japanse primeur, want nooit was er een Japanse Wereldkampioen geworden. Wel ooit 2e (Yoshii en Sanmiya).

Op de Ranglijst Allertijden bleef Japan 8e  net achter NL

Hiernaast de ranglijst

 

 

English: Who will win this tournament? Unpredictable I think. At the right you can find the Alltime Ranking WCh Sprint.

 

Feb 27

 

 

 

 

WK Sprint : Kodaira & Verbij Wereldkampioenen

 

Mannen 1000m

Wat een mooie race van Kjeld Nuis; bijna het Wereldrecord op 0.09s….jammer, jammer, jammer…..

En wat ging het bijna nog fout voor Verbij…pfft….

Nuis toch nog derde in de eindstand en Ronald Mulder nèt vierde.

 

 

Vrouwen 1000m

Wat een schitterende race van Bergsma, die toch nog 2e werd in het eindklassement achter Kodaira en nog voor Jorien ter Mors. Erbanova viel net naast de prijzen en werd 4e.

 

Mannen 500m

Wat een prestatie van Ronald Mulder (34.08)….weer een nieuw Nederlands record en wat een race van Verbij: 4e .Krech werd weer tweede en voor het eindklassement doet Kai Verbij het uitstekend en kan de titel bijna niet meer ontgaan. Ronald Mulder heeft zelfs kans op een podium….fantastisch.

 

Vrouwen 500m.

Kodaira wint ook de derde afstand en zal WK worden. Spannend wordt het om plek 2, want zowel Erbanova (2e) als Ter Mors (6e ) deden goede zaken tov Bergsma. Het verschil tussen die drie is zo klein dat Jorien grote kans maakt op het podium en misschien nog wel voor plek 2

 

 

English: Who will win this tournament? Unpredictable I think. At the right you can find the Alltime Ranking WCh Sprint.

 

eindklassementen

RESULTS

 

 

Feb 26

 

 

 

NK Pure Sprint : vd Brandt wint; Voskamp derde

Gisteren was het NK Pure Sprint en bij de toppers Floor vd Brandt (1e) en Janine Smit (2e ) werd Dione Voskamp van het HealthyTeam zeer knap 3e !!!!

Op alle drie de afstanden een 3e plek:

·         100m in 10,72;

·         300m in 25,65;

·         500m in 40,86

 

Een fantastische entree bij de Senioren na vijf jaren kampioen bij de Junioren te zijn geweest.

Uitslagen hiernaast zodra deze beschikbaar zijn.

 

 

 

 

Feb 20

 

 

 

 

WK Junioren : Ranglijst allertijden

Na het afgelopen weekend gehouden WK Junioren is er weer een nieuwe ranglijst allertijden en zoals gewoonlijk de laatste tijd is het Nederland dat de klok slaat.

Jutta Leerdam pakte de titel en dat was na o.a. Antoinette de Jong, Marrit Leenstra en Ireen Wust voor de Nederlandse vrouwen de 11keer dat dit gebeurde. Nog niet het beste land, dat blijft met nog 1 tiel voorsprong Duitsland.

Voor het eerst in de historie was er een compleet Nederlands podium.

Zie hiernaast de ranglijst sinds de start van het WK junioren in 1972.

 

Bij de mannen pakte Chris Huizinga de titel en bij de mannen was dit sinds de start (1972) de 19e titel; veruit het nummer 1 land.

Voor Chris waren het o.a.Verweij, Kramer, Beorn Nijenhuis en Tuitert die de titels pakten.

 

Zie hiernaast de complete ranglijst.

 

 

 

 

English: The Alltimeranking Juniors.

 

Feb 19

 

 

 

 

NK Kortebaan : Dione Voskamp kampioen

In de schaduw van het WK Junioren werd dit weekend het NK Kortebaan gehouden in Biddinghuizen.

 

Bij de vrouwen legde Dione Voskamp beslag op de 1e plaats; Tessa Boogaard werd tweede. Ariane Smit uit het HealthyTeam werd 5e.

 

Bij de mannen won overigens Dai Dai Ntab.

 

Resultaten hiernaast.

 

 

English: This Sunday there were the Dutch Championships SuperSprint for Juniors.

 

Feb 19

 

 

 

 

WK Junioren: : zondag NL 3x Goud; 1x Zilver

De Massvrouwen en –mannen zijn ook overwinningen geworden door de Nederlandse schaatsers. Bij de vrouwen won Elisa Pul voor Sanne in ’t Hof en bij de mannen was Chris Huizinga de snelste voor Oh (Korea) en Fish (Can).

 

De Nederlandse meiden zijn WK Teampursuit 1e geworden met 3s voorsprong op de nr 2 Japan; derde werd Italië.

Het was weer een gouden medaille voor Jutta Leerdam die het deze keer haalde samen met Sanne in t Hof en Joy Beune.

 

Bij de mannen lukte het nét niet; ze werden 2e achter Japan, het land dat zo goed bezig is de laatste tijd. Derde hier werd Noorwegen……….

 

Artikelen

Twee links naar artikelen op schaatsen.nl:

1.     Ongekend succes op WK Junioren

2.     Jutta Leerdam ‘dit is de kers op de taart’

 

Jutta Leerdam

Juttas’ carrière gaat dit jaar met heel grote sprongen voorwaarts en dan is het leuk om te gaan vergelijken: Wust versus Leerdam en wat blijkt………………Jutta is op weg de tweede Wust te worden, sterker nog………..ze presteert eigenlijk nog iets beter

 

Carriere uitslagen  Ireen Wust - Jutta Leerdam

 

Wust

Leerdam

NK junioren C

ng (2000)

5e (2013)

NK junioren C

13e (2001)

26e 1 (2014)

NK junioren B

3e (2002)

3e (2015)

NK junioren B

2e (2003)

2e (2016)

WK junioren

2e (2004)

1e (2017)

NK junioren A

1e (2004)

1e (2017)

WK junioren

1e (2005)

 

NK senioren Allr

3e (2005)

NK senioren Allr

ng (2006)

ng = niet gestart

1 gevallen

 

 

 

 

 

English: This weekend the Junior World Championships in Finland. At the right the results en draw

 

 

 

RESULTS

Feb 12

 

 

 

 

WK Afstanden: dag 4: Heather & Kjeld winnen

 

Kjeld Nuis pakt de 1500m titel!!! Voor Yuskov en derde Sven Kramer.

 

 

Heather Bergsma-Richardson is de verrassende winnaar op de 1500m geworden door in een rechtstreeks duel Wust te kloppen met 0.1s verschil. Derde werd verrassend Maki Takagi

 

LIVESTEAM

De livestream van de NOS is hier te vinden

 

 

English: The Big Tournamanet of the year, this time in Korea. It will starting in the morning (CET) round 9.15h. Which skaters are going for gold? My opinion?...Kramer, Wust, Sablikova, Nuis,Murashov and of course a few surprises as ever…..we’lll see

At the right the DRAW and RESULTS

 

 

Feb 4

 

 

 

 

NK Junioren: Jutta Leerdam Kampioen!!

 

Dit weekend wordt in Thialf het NK-Junioren verreden met vanuit het Westland Jutta Leerdam als (in mijn ogen) de favoriet voor de titel in de A.

Jutta Leerdam heeft de titel binnen: Juniore A kampioen.

Ook de 3km was een PR waardoor ze op alle afstanden (op het juiste moment) een PR heeft gereden, super!!

Bij de jongens werd ander #HealthyTeam lid, Tijmen Snel, 2e……..het team is goed bezig olv Diane Valkenburg

 

De nog-niet-definitieve uitslagen zijn hiernaast te vinden.

 

FILMPJES

Diverse filmpjes van het HealthyTeam zijn te vinden op hun site

 

 

English: This weekend the Nat. Ch.Jun. in The Netherlands. In my opinion Jutta Leerdam will be the winner (A) and also a candidate for the World Tttle later on this month (sat.17.15u: And….she became Champion)

 

 

Feb 4

 

 

Medeo Olympiade: Dione Voskamp 13e op 1000m

Op dit moment wordt de Olympiade geschaatst op de beroemde Kazachstaanse baan van Medeo….de buitenbaan op 1600m hoogte waar de schaatsers uit de Sovjet Unie vroeger hun records schaatsten.

 

Dione Voskamp (#HealthyTeam) reed vanmorgen de 1000m en eindigde bij een temperatuur van -10 en sneeuw op een 13e plek; weer een prima prestaties.

 

Afgelopen donderdag reed ze de 500m  een PR van 39.83 (en de 2e omloop 39.94) en eindigde op een schitterende 8e plaats; de eerste niet-Aziatische. Een mooi resultaat dat smaakt naar meer natuurlijk.

 

FILMPJES

Hieronder de link naar haar eerste 500m en haar 1000m; gefilmd door haar moeder

1e 500m race Dione.

1000m race Dione

 

Villaweb probeert op de hoogte te blijven van de resultaten en regelmatig volgen er updates.

 

 

English: The Olympiade in Medeo is started and Dione Voskamp did a good job: 8th place 500m behind 7 Asian skaters.

 

Jan 26-29

 

 

 

Berlijn World Cup 5:  Villaweb aanwezig

Komend weekend is Villaweb niet op de site maar in het stadion in Berlijn aanwezig.

Hoogstens via twitter (@villawebspeedsk) of FB komen er de nodige berichten beschikbaar.

Na het weekend zullen de foto’s spoedig verschijnen……….

 

Veel kijkplezier allemaal en ‘we zwaaien zo af en toe’

 

Aan de rechterzijde via e button zijn de lotingen, uitslagen en standen te vinden.

 

 

English: The fifth WC of this season is in berlin and Villaweb will be there, so no live results this weekend.

 

 

 

 

Jan 22

 

 

 

NK Allround & Sprint: Wust, Mulder, Blok & Joling kampioenen

 

Ronald Mulder zorgde voor een stunt door én de 1000m te winnen én kampioen te worden; een fantastisch resultaat!!. Jan Smeekens eindigde als tweede, voor pim Schipper.

 

Anice Das heeft zich ternauwernood geplaatst voor het WK-sprint door 3e te worden op de 1000m en 0.13s voor te blijven op Sanneke de Neeling. Wust is kampioen geworden, dat wel….;)

 

De uitslagen zijn hiernaast te vinden.

 

Marije Joling heeft de aanval van Nauta kunnen afslaan en is NLs kampioen geworden en gaat daardoor naar het WK.

 

Jan Blokhuijsen heeft het NK-Allround gewonnen en zich daarmee geplaatst voor het WK-Allround.patrick roest werd 2e, voor de jonge Marcel Bosker.

 

Erik-Jan Kooiman won de 10km. itslagen en standen hiernaast te zien.

 

LIVESTREAM

De livestream van de NOS is hier te vinden.

 

 

 

 

English: This weekend the Nat. Ch. in The Netherlands. Some skaters will be the nr one so they can go to the W. Ch. In Hamar. Wüst, De Jong, Kramer and Blokhuijsen are not participating because they already go to the W.Ch, so there is only one place to be forgiven….

 

 

RESULT & KLASS. SPRINT

RESULT & KLASS. ALLR.

 

 

Jan 12

 

 

 

Interview Dione Voskamp, Jutta Leerdam en Villaweb

Vandaag verscheen in de krant Het Hele Westland een interview met bovenstaande personen.

Klik op onderstaande foto om het hele interview te lezen.

 

Rechts nog een paar oudere krantenartikelen….uit een ver verleden

 

 

English: Interview for the Dutch newspaper ‘Het hele Westland’ with thespeedskating talents Dione Voskamp en Jutta Leerdam. At the right some old interviews with Villaweb

 

Jan 8

 

 

 

EK Allround & Sprint: Karolina & Sven kampioen

Sven Kramer won met overmacht het EK en gelukkig maakte hij er op de 10km er nog een mooie show van in de laatste 4 rondjes: rondetijden teruglopend van 31,4 naar 30,6…..29,7…29,2…28,4………ongelofelijk!!!

 

Karolina Erbanova is Europees Kampioen Sprint geworden na een zinderend slot. Ze won uiteindelijk met 0.17s voorsprong op Jorien ter Mors die een fantastische 2e dag beleefde. Olga Fatkulina eindigde als derde.

 

Na de Russische overwinning van Fatkulina won ook Yushov een afstand; de 1500m. Er was 0.01s voorsprong op Kramer en de Noor Henriksen.

 

Fatkulina wint de 500m, maar Erbanova kan de titel bijna niet meer ontgaan door haar prima 2e plek. Ter Mors lijkt terug en ook Sanneke de Neeling presteerde uitsteknd door 4e te worden in een nieuwe PR!!

 

zaterdag

Kai Verbij is de eerste Europees Kampioen sprint geworden. Kjeld Nuis is uiteindelijk toch nog 2e geworden na zn mislukte 1e 500m. Dere eindigde Nico Ihle.

 

Ireen Wüst is voor de 5e keer Europees Kampioen geworden en kwam daardoor op hetzelfde aantal als Martina terecht. Sablikova eindigde als 2e vlak voor de uitstekend preseterende Antoinette de Jong. Yvonne Nauta werd 3e op de 5km en daardoor 4e in het eindklassement….ook super!!

 

 

 

English: For the first time the Europian Championships Sprint combined with the Allround Ch. Not in Warschaw, but in Thialf, Heerenveen. It will be one big party overthere, but for me Warschaw was the place to be, because I had tickets to go to Poland L

At the right the draw including Write downlists

 

RANKING

Class. ALLROUND

Class. SPRINT

 

Dec 31

 

 

 

NK Afstanden: Een mooi toernooi

Niet Kjeld Nuis won de 1000m maar Kai Verbij was de snelste!! Ronald Mulder verraste door 3e te worden.

 

Jorien ter Mors won haar 2e afstand door de 1000m te winnen, voor Leenstra en de nummer drie Wüst. Door de 4e plek van Suzanne Schulting gaat die ook naar het EK-Sprint volgende week in Heerenveen…..tenzij ze kiest voor het NK-Shorttrack. Dan gaat Sanneke de Neeling….

Jutta Leerdam verbeterde weer haar PR (en Westlands record) en heeft daardoor een fantastisch weekend achter de rug.

 

Bergsma won eindelijk een keer van kramer en pakte daardoor de titel op de 10km. Derde werd Bob de Vries.

 

Carien Kleibeuker liet andermaal zien dat ze de beste op de langste afstand is. Antoinette de Jong reed goed mee in haar race en eindigde als 2e en daardoor mag ook zij naar het WK-Afstanden. Derde werd Carlijn Achtereekte, vlak voor Nauta.

Hiernaast de uitslag.

 

 

 

English: The Dutch Championships Distance will be starting at December 28th; you can find the draw on the right

 

Geplaatste schaatsers

RESULTS

Dec 18

 

 

 

Utrecht City Bokaal:  Dione Voskamp 6e

Dit weekend werd de Utrecht City Bokaal verreden met voor een aantal personen nog een belangrijk toernooi; selectiewedstrijden voor het NK-Sprint.

Dione Voskamp deed ook mee heeft zich na een matige 500m op dag 1 toch nog weten te plaatsen voor het NK sprint, eind januari.

Op dag 2 won ze de 500m en eindigde op de 1000m als 9e waardoor ze 6e in het eindklassement werd en zich daardoor heeft geplaatst…yes!!

 

Hiernaast de resultaten (nog niet alles is bekend op dit moment dd 18/12 23.28u)

 

English: This weekend the Utrecht City Bokaal; also a selection game for the Dutch championships Sprint. At the right the results.

 

RESULTS day 2

LOTING dag 2

 

RESULTS dag 1

Dec 11

 

 

 

Heerenveen World Cup 4:  Villaweb in Thialf

Afgelopen weekend was de 4e World Cup en deze keer in het vernieuwde Thialf.

Villaweb heeft op zondag het mogen meemaken en behalve dat er nog wel wat dingen waren, is het stadion een stuk verbeterd.

 

De uitslagen zijn hiernaast te vinden.

 

 

English: The fourth WC of this season is in the new Heerenveen and we do expact nice races and a lot of trackrecords and maybe Personal records because the ice will be fast….. I hope. ;)

 

 

 

 

Dec 10

 

 

 

Deventer Holland Cup 2: Jutta plaatst zich op 3 afstanden voor  het NK

Dit weekend vinden in Deventer de selectiewedstrijden plaats voor het NK-Afstanden.

 

De Westlandse Jutta Leerdam en Dione Voskamp strijden op de 500m voor plaatsing. Jutta is op de 500m op een prima 4e plek geëindigd en heeft zich geplaatst voor het NK Afstanden, terwijl Dione Voskamp met een 13e plaats helaas buiten de boot viel. NB Jutta bleek uiteindelijk zich geplaatst te hebben voor 3 afstanden op het NK: 500m, 1000m en 1500m; een voortreffelijke prestatie.

 

Hiernaast alle uitslagen

 

 

 

 

 

Dec 4

 

 

Enschede NK Afstanden & Sprint Junioren: Jutta Leerdam Kampioen!!!

Dit weekend in Enschede het NK Afstanden en Sprint voor de junioren A en B waarbij bij de Westlandse Jutta Leerdam kampioen werd door de achterstand van 0.24s op de laatste afstand goed te maken: ze won met 0.34s verschil en werd daardoor kampioen en nam de titel over van de andere Westlandse Dione Voskamp.

 

Voor alle uitslagen, zie hiernaast

 

 

English: This weekend the NCh Sprint Juniors A and B in Holland with a new supertalent Jutta Leerdam. She is also from the area Westland, the part of Holland where Villaweb is coming from ;)

 

Eindklassementen

Dec 4

 

 

Astana World Cup 3:  Yu, Yuskov, Murashov en Tagaki winnen

De World Cup komt steeds dichter bij Nederland…..nu Astana en volgende week Heerenveen.

Dit weekend is vooral voor de schaatsers die zich niet geplaatst hadden want een aantal toppers hebben afgezegd om zich optimaal voor te bereiden op Thialf.

 

LIVESTREAM

De livestream van de NOS is hier te vinden.

 

A-Divisie

Denis Yuskov was de snelste op e 1500m en liet Nakamura en Mantia achter zich. Thoimas Krol speelde geen rol van betekenis en werd 8e

 

De 1500m bij de vrouwen werd gewonnen door de steeds beter rijdende Miho Tagaki, voor de ook goed rijdende Leenstra en Jorien ter Mors

Ntab heeft zn prestatie van gisteren net niet kunnen herhalen; hij werd 4e, na Murashov, Kulizhnikov en Was.

 

Jing Yu heeft de 500m voor de 2e gewonnen, met Tsjuji als 2e. Derde werd Kamija.Beste NLse werd Floor vd Brandt op plek 10.

 

B-Divisie

500m-V: Jorien ter Mors moest starten in de B-groep en won de 500m met 0.3s voorsprong op Erbanova. Derde werd Sugar Todd.

500m-M: De Taiwanees Sung won de 500m voor Greig en Murakami. Michel Mulder eindigde teleurstellend als 20e.

1500m-V: Hier ging de overwinning naar Hirschbichler, die Linda de Vries 0.19s voor bleef. Derde werd Skokova.

 

 

Voor alle uitslagen, zie hiernaast

 

 

 

English: The third WC of this season was in Astana and a lot of skaters went for the 1st time to a WC. A few of the best skaters didn’t start , so they got a change. Next week Heerenveen, where Villaweb will visit there at Sunday….

 

RESULTS day 3

RESULTS day 1 & 2

Nov 20

 

 

Nagano World Cup 2: Ihle, Kodaira, Bergsma (2x), Lee en Mantia winnen

De massasprint mannen leverde een tweede overwinning op voor de familie Bergsma vandaag. Jorrit won na een mooie ontspanning met ‘god old’ KC Boutiette.

Bijde vrouwen won Lee.

 

Nico Ihle won verrassend de 500m met Smeekens als prima 2e. Cha legde, ook weer verrassend, beslag op de 3e plek.

 

Heather Bergsma pakte de winst net als vorige week op de 1500m, maar Ireen Wust is terug met een 2e plek. Marrit Leenstra deed het ook weer uitstekend en werd 3e.

 

Joey Mantia won de 1500m en dat was voor de 3e maal. Nuis werd 2e en Davis werd knap 3e.

 

De Japanse Kodaira wint voor de 3e maal op rij de 500m. Het was een geheel Aziatisch onderonsje want Lee werd 2e en Yu derde.

 

Uitslagen hiernaast te vinden.

 

 

 

 

RESULTS NAGANO

Nov 12

 

 

Harbin World Cup 1, day 3: Kramer en Richardson winnen 1500m

 

 

Bij de afwezigheid van Irene Schouten leken nu de kansen te liggen bij Lollobrigida en Blondin bij de Massstart. De uitslag wsa ook zo dat Blondin won voor Lollobrigida.

De mannen Mass was voor Lee, die net Contin voor bleef. NL speelde geen rol van betekenis.

 

Sven kramer is écht sterk geworden op de 1500m; hij won!! Bleef Yuskov voor en ook Bart swings. Patrick roest deed het prima door 4e te worden….

 

Heather Bergsma (het is nog even wennen) wint de 1500m!!!! Voor de steeds beter rijdende Marrit Leenstra die vervolgens Ireen Wüst weer voor bleef. De andere NLers deden het ook goed: 4e, 7e en 9e

 

De 500m mannen werd gewonnen door Kulizhnikov met 0.01s verschil op Gao. Kim werd 3e; de bekende namen bleven dus aardig achter….

Bij de vrouwen was er weer een overwinning voor Kodaira.

 

Uitslagen gehele weekend hiernaast te vinden.

 

English: The first WC of this season was in Harbin and a lot of new skaters were in de Top10: Cha, Wijfje, Hudey, Roest, Go, etc…..On the right you can find the results

 

RESULTS HARBIN

Okt 31

 

 

Interview Dione Voskamp

Na  de selectie wedstrijden van afgelopen weekend waar de schaatsers zich hebben geplaatst voor de World Cups van november en december (zie rechts wie welke schaatsers het zijn) was het tijd om even achterom te kijken met Dione Voskamp.

Een klein interview met Villaweb gisterenavond.

 

Hoe is het je vergaan in Kardinge?

‘ik ben tevreden over mn race, het was een prima tijd en ik zat goed op de eindlijst. Ik weet wel zeker dat het nog veel sneller kan en gaat komen. Ik ben iemand die die later het seizoen pas ;écht hard gaat schaatsen.

Ik had nu bij de race som de slag niet voor de volle 100% raak. De komende weken ga ik dit optimaal oppakken’, aldus Dione.

 

‘De volgende wedstrijd is de Holland Cup Pure Sprint (11 november Den Haag) en de Holland Cup 2 (10 december Deventer) waar de tickets worden vergeven voor het NK-Afstanden’.

 

Dione heeft er zin in en Villaweb zal zorgen dat hij in ieder geval in december met z’n spandoek langs de lijn zal staan in het vernieuwde Thialf om Dione naar een goed klassering te krijgen.

 

 

 

 

Copyright 2016/2017 VILLAWEB.NL

MAIL ONS OP VillaWeBschaats@gmail.com         

 

conversie website